fbpx
Начало » България » Частни школи и учебни центрове ще фалират при продължително затваряне

Частни школи и учебни центрове ще фалират при продължително затваряне

  • bobi
  • 30 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за Частни школи и учебни центрове ще фалират при продължително затваряне

Много от частните образователни школи и занимални ще бъдат изправени пред реална заплаха от фалит, ако останат затворени за продължителен период от време заради противоепидемичните мерки. Това предупреди пред БНР Миглена Генчева, която е собственик на такава школа.

„Март месец, когато ни затвориха за няколко месеца, има колеги, които фалираха, не успяха да си запазят помещенията“, обясни Генчева в предаването „Преди всички“.

Собствениците на занимални, частни школи и образователни центрове за работа с деца се обърнаха към Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието заради пренасочването им към дистанционен режим на работа. Писмото им е отправено на 27 октомври и все още няма яснота по казуса. Всички, които застават зад това искане, са центрове и школи, работещи легално, на светло, които си плащат данъците и осигуровките, уточни Генчева.

Притесненията на школите са свързани с това да не се удължи този период „неизвестно колко във времето“, коментира Миглена Генчева.

„Защото 14 дни някак си ще ги преживеем, но ако това остане постоянно и изцяло се затворят, ние ще имаме отлив на деца и това за нас ще е пагубно.“

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top