fbpx
Начало » България » Частните детски градини нямат капацитет за повече деца

Частните детски градини нямат капацитет за повече деца

  • bobi
  • 10 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за Частните детски градини нямат капацитет за повече деца

Заместник-кметът по култура, образование и младежки дейности Тодор Чобанов взе отношение по темата с недостигът на места в детските градини.

Недостигът на места в общински детски заведения не е от днес. Столичната община предприема различни действия за справяне с този проблем.

Кое поражда до голяма степен ситуацията, която имаме? Това е най-вече огромната механична вътрешна миграция към нашия град. По данни на националната статистика 68 души на ден официално се преселват от цялата страна в София, като повечето от тези хора са с деца или са млади семейства, които скоро, след установяването си в София, раждат деца и търсят възможност за записване в детските градини„, каза Чобанов.

Той обърна внимание и на редукцията на броя деца в група, като допълни, че в момента се разглеждат доклади за увеличение на допустимия брой до 30 деца в първа група на детската градина.

В София ние следим с голяма прецизност какво се случва в частните детски заведения. В момента в лицензираните частни градини, които са около 70 в София, има не повече от 200-220 деца в яслена възраст. Това са проверими факти, всеки може да пусне питане до Министерството на образованието и да получи информация. Същото е положението в лицензираните частни ясли. Те нямат капацитет да приемат повече деца„, каза още Тодор Чобанов

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top