fbpx
Начало » България » Чакаме точни указания от МОН за изпитите след 7 и 12 клас

Чакаме точни указания от МОН за изпитите след 7 и 12 клас

  • bobi
  • 07 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Чакаме точни указания от МОН за изпитите след 7 и 12 клас

Синдикат „Образование“ към КТ Подкрепа застана зад политическото решение на МОН за дистанционно завършване на учебната година и явяването на учениците само на националното външно оценяване след седми клас и на матурите за зрелостниците в 12-и клас.

Според синдиката абсолютно точно решение е и отмяната на националното външно оценяване в четвърти и в седми клас, заявяват от синдиката.

Другото важно е, че училищните ръководства вече очакват точните указания от МОН за изпитите – за разстоянието между учениците – на 1,5 или на 2,4 метра, както за предпазните средства на учениците и на квесторите – маски или шлемове. От учителския синдикат настояват да стане ясно кой ще осигурява предпазните средства на учениците за изпитите в седми и в 12-и клас – родители, училищата или МОН.

Синдикатът твърди, че много учители все още се страхуват да работят във физическа среда, като квестори на предстоящите матури и за националното външно оценяване.

По отношение на детските градини синдикатът настоява за незабавни действия и мерки по отношение на трудовите правоотношения със следните категории заети лица: педагогически персонал в детските градини, в центровете за подкрепа за личностно развитие и в специализираните обслужващи звена; непедагогически персонал във всички образователни институции в системата на предучилищното и училищното образование; заетите в образователни институции по трудови правоотношения, възникнали за изпълнение на конкретни проекти и програми.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top