fbpx
Начало » България » Цялостно обновяват оборудването на Варненската морска гимназия

Цялостно обновяват оборудването на Варненската морска гимназия

  • bobi
  • 03 февр. 2023
  •  Коментарите са изключени за Цялостно обновяват оборудването на Варненската морска гимназия

Варненската морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“ ще бъде един от 28-те професионални центрове в страната за високи постижения в професионалното образование. Това се случва благодарение на Плана за възстановяване и устойчивост.

Центърът във варненската гимназия ще включва цялостно обновяване на оборудването й. Ще бъдат изградени и модернизирани учебните работилници, ще има и тренажори за някои специалности. Това съобщи за Радио Варна Виолета Шишкова, директор на Варненската морска гимназия. Предвижда се отоплителната инсталация да премине към използване на геотермални води. „По този начин разходите се минимизират“, посочи Шишкова.

С този център се надгражда програмата за STEM-центровете. „Фокусът ще е не само към дигиталните технологии, а и към професионалното образование като цяло“, каза директорът на варненското училище.

Прием за специалността „Корабно инженерство“ няма вече от 10 години там, но от следващата учебна година предстои прием за новата специалност „Телекомуникационна техника“, която ще бъде единствена за област Варна.

Учениците, които в момента се обучават във Варненската морска гимназия, са 530. За сравнение, през 2016 година те са били 380.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top