fbpx
Начало » Бакалавър » Център по молекулярна генетика се открива в Биологическия факултет на СУ

Център по молекулярна генетика се открива в Биологическия факултет на СУ

  • bobi
  • 15 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за Център по молекулярна генетика се открива в Биологическия факултет на СУ

Център по молекулярна генетика и функционална геномика ще има СУ

Учебен център по молекулярна генетика и функционална геномика се открива към Биологическия факултет на Софийския университет, съобщава БГНЕС.

Лабораторията ще позволи на студентите, завършващи Биологическия факултет, да бъдат практически обучени и подготвени за работа с апаратите в съвременните диагностични лаборатории, ще повиши нивото на обучение и квалификация във факултета и университета като цяло и ще позволи подобряване на научно-изследователската дейност на докторантите и преподавателите към катедра „Генетика“.

Идеята за създаването на такава лаборатория назрява от много време, но след възникналата извънредна ситуация с разпространението на SARS-CoV2 и нуждата от квалифицирани кадри за скриниране на заразени с този вирус, нейното реализиране стана възможно, посочват от Софийския университет.

От Алма матер подчертават, че осъвременяването и модернизацията на лабораторната база на катедра „Генетика“ и на Биологическия факултет е ключово за възможностите за интеграция и взаимодействие с други европейски и световни изследователски институции в тази област и ще превърне академичният състав в равноправен и предпочитан партньор за национални и международни програми и проекти.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top