fbpx
Начало » България » Хипократова клетва за 435 млади лекари на Медицинския университет

Хипократова клетва за 435 млади лекари на Медицинския университет

  • bobi
  • 24 ян. 2019
  •  Коментарите са изключени за Хипократова клетва за 435 млади лекари на Медицинския университет

На церемония в НДК 435 млади лекари от Випуск 2018 на Медицинският факултет към Медицинския университет- София положиха Хипократова клетва и получиха своите дипломи.

Младите лекари получиха поздравления от ректора професор д-р Виктор Златков, декана на Медицинският факултет професор д-р Иван Митов, шефът на лекарския съюз доктор Иван Маджаров.

Ректорът на Софийският университет професор Анастас Герджиков поздрави абсолвентите и връчи на ръководството на университета специален подарък.

Тази година пълните отличници са четири млади дами. Те получиха наградата „Златен Хипократ”. Един от първите носители на този приз през 70-те години е настоящият декан на факултета професор Иван Митов.

Преди няколко дни и 243 възпитаници на Медицинския колеж към МУ-София се дипломираха. Тогава ректорът на МУ-София проф. Виктор Златков отново поздрави възпитаниците като им пожела  да не стихва техния стремеж към усъвършенстване и ентусиазъм в бъдещата им професионална реализация.

В приветствието си към абсолвентите се включи и кметът Йорданка Фандъкова, която заяви, че за Столичната община е изключително важно да има добре подготвени хора в системата на здравеопазването. „Миналата година учредихме програма за предоставяне на стипендии на студенти по специалност „Медицинска сестра“ във Факултета по обществено здраве към Медицински университет и предстои първите одобрени от тях  да получат своите възнаграждения. Тази година в програмата ще включим и Медицинския колеж, за да има възможност да насърчим и подкрепим повече студенти“, завърши кметът на София.

„Скъпи студенти от випуск 2018! Вие преминахте успешно своето обучение, за да поемете по своя отговорен и хуманен професионален път. Поздравявам ви! През последните три години колежанският живот се превърна във ваше ежедневие и съдба. Учехте се от най-добрите преподаватели и специалисти. Трупахте знания и практически опит в избраните от вас специалности, създавахте професионални контакти, приятелства, пораствахте и съзрявахте като хора. По време на обучението ви активно и успешно участвахте в разнообразни извънучебни дейности – научни, социални, благотворителни, с което ние, вашите преподаватели, се гордеем. Това ви дава здравата основа, от която да преминете в следващия етап от живота си. С цялото си сърце ви пожелавам на добър път! Честито дипломиране!“, заяви в приветственото си слово домакинът на церемонията проф. Захарина Савова, заместник-директор на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top