fbpx
Начало » Бакалавър » Хипократовата клетва онлайн за Випуск 2020 на МУ София

Хипократовата клетва онлайн за Випуск 2020 на МУ София

  • bobi
  • 23 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Хипократовата клетва онлайн за Випуск 2020 на МУ София

Заради пандемията, млади лекари от Випуск 2020 на Медицинския университет в София положиха Хипократовата клетва онлайн, вместо в Зала 1 на НДК, както е по традиция.

За център на онлайн тържеството бе избрана Анатомичната аула на Медицинския факултет към висшето училище. Там присъствено Хипократовата клетва положиха 9-те пълни отличници от Випуск 2020, а синхронно с тях на видеостена от вкъщи се заклеха и останалите 468 дипломиращи се лекари.

Един от пълните отличници на випуск 2020, получил наградата „Златен Хипократ“, д-р Златко Костадинов сподели, че планира да се насочи към специалността анестезиология:

„Вече работя в болница „Св. Екатерина“ в столицата, там съм прекарал и доста от годините си като студент – в Реанимация и именно това ме накара да избера този специалност“.

Деканът на Медицинския факултет проф. Димитър Буланов се обърна към младите си колеги с думите:

„Страната ни има нужда от вас, от вашите знания, умения, от вашата амбиция и от вашите успехи. На добър час, Випуск 2020!“

В следващите 5 дни абсолвентите ще положат Хипократовата клетва присъствено и индивидуално в Медицинския факултет по график, като едновременно с това те ще получат и дипломите си.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top