fbpx
Начало » България » Херо Мустафа посети ректора на Висшето училище по телекомуникации и пощи

Херо Мустафа посети ректора на Висшето училище по телекомуникации и пощи

  • bobi
  • 20 сеп. 2021
  •  Коментарите са изключени за Херо Мустафа посети ректора на Висшето училище по телекомуникации и пощи

Н. Пр. Херо Мустафа посети Висшето училище по телекомуникации и пощи. Тя беше придружена от Брент ЛъРоса – аташе по културните и образователни въпроси към Американското посолство. Посещението е част от честванията на 140-тата годишнината от създаването с указ на княз Александър I Батенберг на Държавното телеграфо-пощенско училище, чийто правоприемник днес е Висшето училище по телекомуникации и пощи, което през последните години често е определяно като най-иновативното и бързо развиващо се у нас. Посланикът на САЩ поздрави ректора за това, че е най-младият и първи ректор жена на Висшето училище.

„Носители сме на традиция на 140 години, но същевременно сме отправили взор в бъдещето, към иновациите в образованието и икономиката. Надградихме образователно-квалификационната си степен „професионален бакалавър“ с „бакалавър“ и „магистър“ и с образователно-научната степен „доктор“ и създадохме с партньорите си от бизнеса уникални специалности в областта на киберсигурността, киберразследването, информационните технологии и телекомуникациите. Съчетанието между традиция и иновации ни прави бутикови и макар и малки, ние сме силно адаптивни, много гъвкави и готови да се променяме непрекъснато според предизвикателствата на средата. Факт са нашите установени партньорства с компании и институции от Израел, Франция, Германия, балканските държави и др., плод на които са високотехнологичната  ни среда и възможностите за развитие на нашите студенти.“, сподели ректорът на висшето училище проф. д-р Миглена Темелкова.

Н. Пр. Херо Мустафа разгледа оборудваните с последно поколение техника лаборатории по киберсигурност и софтуерно проектиране. По време на визитата си, тя беше запозната с историята на съобщителната техника, която е грижливо събрана в новооткрития музей на висшето училище.

По време на обиколката си, Нейно Превъзходителство беше запозната с иновативните методите на преподаване във висшето училище, сред които най-осезаем е акцентът върху практическите занимания на студентите. Тенденциите в специализираното висше образование – интердисциплинарност и хибридно обучение, както и силата на малките висши училища като генератори на практико-приложна наука и иновации бяха друга дискутирана тема.

В хода на визитата бяха обсъдени и възможностите за сътрудничество между американски технологични бизнес и образователни институции с Висшето училище по телекомуникации и пощи, както и перспективите за развитие на българските студенти в американски IT и телекомуникационни компании.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top