fbpx
Начало » България » Хванаха зрелостник от Пазарджик с мобилен телефон на матурата по БЕЛ, изгониха го

Хванаха зрелостник от Пазарджик с мобилен телефон на матурата по БЕЛ, изгониха го

  • bobi
  • 20 май 2021
  •  Коментарите са изключени за Хванаха зрелостник от Пазарджик с мобилен телефон на матурата по БЕЛ, изгониха го

Получихме информация от Пазарджик за още един зрелостник, който е отстранен от държавния зрелостен изпит по български език и литература, защото е ползвал мобилен телефон. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката /МОН/ и допълниха, че това е третият зрелостник, преписвал на изпита.

По-рано днес от МОН съобщиха, че 45 924 зрелостници са се явили на днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература, който се състоя в 750 училища. Един зрелостник в Ямбол и един – в Самоков, бяха отстранени по-рано днес от изпита заради ползване на мобилни устройства. В София трима зрелостници са се явили без документи за самоличност, но след допълнителна проверка са били допуснати до изпита.

Осем карантинирани зрелостници от различни градове на страната са имали възможност да положат изпита. Само двама болни от COVID-19 ще трябва да се явят на матура по български език и литература на 26 август т.г.

Върху темата „Смисълът на благодеянието“ от откъса на творбата на Йордан Йовков „Песента на колелетата“ разсъждаваха зрелостниците на днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература.

Те писаха аргументативен текст, като избираха между есе и интерпретативно съчинение. Преди това изпитът включваше 30 затворени въпроса, с по четири възможни отговора и 10 въпроса, които изискваха свободни отговори. Изпитът продължи 4 часа, а за учениците със специални образователни потребности – 6 часа.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top