fbpx
Начало » България » Фондация „Кристиан Таков“ отпуска стипендия за студенти по право

Фондация „Кристиан Таков“ отпуска стипендия за студенти по право

  • Елвира Юрукова
  • 19 юли 2019
  •  Коментарите са изключени за Фондация „Кристиан Таков“ отпуска стипендия за студенти по право

Преподавателят от Софийския университет „Свети Климент Охридски“ Кристиан Таков почина през лятото на 2017 година. През пролетта на 2018 година негови близки и приятели учредиха фондация с идеята да помагат за приобщаването на млади българи, бъдещи юристи и всички будни български граждани към идеите за справедливост, етика и морал.

 

Фондация „Кристиан Таков“ отпуска стипендия за студенти по право, които имат задълбочен интерес и желание за развитие в областта на гражданското, трудовото право, гражданския процес и международното частно право. Крайният срок за кандидатстване е 20 юли, съобщиха от фондацията за „Дневник“. Оттам споделиха, че планират инициативата да се провежда два пъти в годината.

 

Организацията ще отпусне до четири стипендии от по 500 лева, като целта на предоставянето им е да се подкрепят студентите и младите юристи да натрупват правни знания, които да прилагат за постигане на значими обществени цели. Стипендиите на одобрените кандидати се отпускат за период от 10 месеца, считано от 1 октомври на текущата година.

 

В конкурса могат да участват всички студенти от специалност „Право“ във висше учебно заведение в България. Изискванията са да са завършили втори курс на обучение и имат среден успех поне 5.00. Те трябва да имат постижения в областта на цивилистичните науки и да демонстрират познание и разбиране на практическите измерения и предизвикателствата пред гражданскоправната регулация.

 

Източник: dnevnik.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top