fbpx
Начало » България » Финансовата грамотност на българина се подобрява, твърди експерт

Финансовата грамотност на българина се подобрява, твърди експерт

  • bobi
  • 05 ное. 2018
  •  Коментарите са изключени за Финансовата грамотност на българина се подобрява, твърди експерт

Финансовага грамотност на българина се подобрява в последните години, заяви Стойне Василев, председател на Асоциацията на личните финансови консултанти.

Той коментира какви грешни решения вземат хората по отношение на парите си, като се съгласи, че такова решение е тегленето на бърз кредит за мобилен телефон.

„Да теглим кредит за почивка, за вещи, които се обезценяват, да не си записваме разходите, да не знаем какво се случва с нашите пари“, даде още  примери той.

Той заяви, че един от най-големите митове за предприемачеството е, че бизнесът трябва да започне с голям капитал.

„Сега човек може да създаде фирма, сайт, онлайн магазин, доста е по-лесно и евтино да създадем бизнес. Все повече хора не харесват корпоративната кариера и търсят начин да реализират целите си“, допълни той.

По думите му малките и средни предприятия са гръбнак на повечето западни икономики, ние трябва да го разберем, за да сме успешни.

Днес финансовият консултант участва в събитие в Перник, организирано с цел да насърчи хората да се заемат със собствен бизнес.

„И в големия, и в малкия град е възможно да се развива бизнес. Има много предимства да се прави бизнес  в град като Перник. Много по-ниските разходи за наем, няма големи разстояния, при по-ниските заплати можем по-лесно да си намерим хора, които да ни помогнат да си развием бизнеса“, каза Стойне Василев.

„Градът е хубав и имаме желание да не бъде на последно място, а на първо като най-добър град за живеене“, каза и Камен Рангелов от Общността на активните хора в Перник. По думите му събитието цели да окуражи младите хора и тези, които искат да стартират собствен бизнес, че това не е толкова трудно.

Източник: www.investor.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top