fbpx
Начало » България » Фейсбук група помага за събиране на техника за деца без устройства

Фейсбук група помага за събиране на техника за деца без устройства

  • bobi
  • 05 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Фейсбук група помага за събиране на техника за деца без устройства

Фейсбук групата „Дарение за ученици“ е инициатива за събиране на техника за деца без дигитални устройства по време на онлайн уроците.

„След молба за съдействие от учител по математика са замислих дали да не помогна и на други нуждаещи“, разказа пред Радио София Мартина Йорданова, която заедно с Лазар Радков организира инициативата „Капачки за бъдеще“.

За три дни намерила техника за 10-ина деца. И се амбицирала да продължи.

В момента, за да „ходиш“ на училище имаш нужда най-малкото от компютър, лаптоп или таблет, рутер и интернет. Някои дори учат от смартфон, смятат инициаторите. Една пета от учениците не посещават онлайн уроците редовно. Въпреки че данните на Министерството на образованието и науката показват голям дял на преминалите на дистанционно обучение деца, една част няма как да учат, заради липса на техника.

„Проблемът се оказа по-голям, отколкото подозирах. В момента имам информация за 195 деца, които имат нужда от такава помощ, и осигурена техника за 35 от тях. Получаваме сигнали от учители. Пишат ни повече от по-малки населени места.“

По думите на Мартина Йорданова нуждите се удовлетворяват не по райони, а според постъпване на заявленията и възможностите от получените дарения.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top