fbpx
Начало » България » Фандъкова: Общо 281 общински, държавни и частни училища в София празнуват първия учебен ден

Фандъкова: Общо 281 общински, държавни и частни училища в София празнуват първия учебен ден

  • bobi
  • 15 сеп. 2023
  •  Коментарите са изключени за Фандъкова: Общо 281 общински, държавни и частни училища в София празнуват първия учебен ден

Общо 281 общински, държавни и частни училища в София празнуват първия учебен ден, а близо 12 500 първокласници престъпват училищния праг. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на учебната година в 40 Средно училище „Луи Пастьор“ в кв. Люлин. 

София днес празнува децата, знанието и уважението към всички учители, посочи кметът. „Уважаеми учители, вие сте сърцето и душата на училището, защото вие давате духа и предавате знанията на учениците, бъдете здрави и удовлетворени.“, пожелава Фандъкова на учителите, а на родителите да намерят най-добрата среда за децата си и да знаят, че учители също много силно обичат техните деца.

Над 120 първокласници престъпван прага на 40 СУ „Луи Пастьор“, а близо 12 500 деца на София тръгват днес в първи клас, това е една четвърт от първокласниците в България, посочи Фандъкова. Тя допълни, че това показва, че София е град на знанието, град на децата и младите хора. Столичният кмет поздрави всички ученици и пожела успех на 7-ми и 12-и клас, на които им предстоят изпити. Поздравявам ви и с новата спортна площадка, а следващата ни задача е да бъде обновено училището, каза още Фандкова.

Кметът на район „Люлин“ Милко Младенов също поздрави учениците и учители и им пожела мирна и ползотворна учебна година, в която децата да учат и да се развиват, а учителите неуморно да споделят опит и знания. На екипа му и Столична община пожела да не спират с неуморната работа, за да подобрят качеството на образователната среда – модерни сгради, спортни площадки, интерактивни кабинети и други.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top