fbpx
Начало » Бакалавър » Факултетът по математика и информатика на СУ организира Форум на кариерното развитие

Факултетът по математика и информатика на СУ организира Форум на кариерното развитие

  • bobi
  • 07 юни 2022
  •  Коментарите са изключени за Факултетът по математика и информатика на СУ организира Форум на кариерното развитие

В двора на Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се състоя официалното откриване на тринадесетото издание на Форума на кариерното развитие на ФМИ. Tой се организира под мотото „Знам и искам да го докажа“, съобщават от пресцентърът на висшето училище.

Организатор на събитието е Кариерният център на Факултета по математика и информатика. Форумът дава възможност за среща и диалог на живо между работодателите и студентите от всички факултети на Софийския университет, както и със студенти от други университети.

На събитието присъстваха заместник-ректорът на Алма матер доц. Георги Вълчев, деканът на Факултета по математика и информатика доц. Първан Първанов, заместник-деканите на ФМИ – проф. Боян Бончев и доц. Веселин Гушев, деканът на Стопанския факултет доц. Атанас Георгиев, директорът на Института по математика и информатика проф. Петър Бойваленков, студенти и представители на 73 фирми.

Проф. Боян Бончев поздрави всички присъстващи на форума. Той отбеляза, че тази година в него участват рекорден брой фирми, като 12 от тях са нови участници, другите са участвали и в предишните издания на форума. Той благодари на организаторите – на Кариерния център на Факултета по математика и информатика, на Стефка Близнева и пожела успех на събитието.

Доц. Георги Вълчев отбеляза, че всяка година се наблюдава нарастване на интереса към подобни събития, свързани с кариерното развитие на студентите, което означава, че най-големият капитал, с който разполагаме, са хората и трябва да ги ценим. Доц. Вълчев пожела в следващите години тази среща между бизнес и университет, между работодатели и студенти да става все по-мащабна, да се разпространява и в останалите факултети на Софийския университет, защото, като най-старо и най-авторитетно висше училище в страната, СУ трябва да дава примера, по който България и светът трябва да се развиват. На студентите пожела да се срещнат със своя работодател и работа, в която да намерят смисъл. Доц. Вълчев пожела на всеки да намери своето място, а на форума – успех, предаде БТА.

Доц. Първан Първанов изрази радостта си, че след две трудни години днес отново има възможност да се видят всички на живо, да потвърдят още веднъж смисъла на тази инициатива – срещата на работодателите със студентите. Той изтъкна, че с течение на времето сътрудничеството между Факултета по математика и информатика, и представителите на фирмите сериозно се е разширило и задълбочило. По думите му, днес форумът е място, където и различни фирми могат да се срещат помежду си. Той изказа своята благодарност към всички представители на бизнеса и особено на тези, които по някакъв начин се включват и в образованието във факултета, защото така връзката на студентите с практиката става много по-реалистична и много по-земна.

Форумът ще продължи и на 9 юни, когато ще има осем виртуални презентации или лекции.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top