fbpx
Начало » Бакалавър » Учредяват фонд за подкрепа на студенти с увреждания в Русенския университет

Учредяват фонд за подкрепа на студенти с увреждания в Русенския университет

  • bobi
  • 21 дек. 2022
  •  Коментарите са изключени за Учредяват фонд за подкрепа на студенти с увреждания в Русенския университет
rusenski universitet

Днес във фоайето на централен корпус на Русенския университет „Ангел Кънчев”, студентите с увреждания ще получат коледни подаръци от своите колеги от специалност „Социални дейности“. Средствата за подаръци са финансирани от дарения, получени на Коледния базар „Направи специална Коледата за приятел“, който се проведе от 12 до 14 декември във висшето училище, съобщава „Дарик“.

Базарът бе иницииран от студентите от 4 курс, специалност „Социални дейности“, от Факултет „Бизнес и мениджмънт“ в рамките на обучението по дисциплината „Разработване и управление на проекти в социалната сфера“ с преподавател доц. д-р Даниела Йорданова.

Изделията бяха изработени и дарени от студенти и организации, подкрепящи инициативата. Останалите от базара изделия ще бъдат дарени на сдружение „Дете и пространство“, които работят с деца с увреждания. Ще бъде учреден фонд за подкрепа на студенти с увреждания в Русенския университет.

Събитието се организира под егидата на ректора – академик Христо Белоев, съвместно с клуб „Различни и равни“, ръководен от проф. Юлия Дончева и с любезното съдействие и финансиране от Студентския съвет при Русенския университет.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top