fbpx
Начало » България » Учител удари петокласник по време на час, щракал с химикала си

Учител удари петокласник по време на час, щракал с химикала си

  • bobi
  • 27 ян. 2022
  •  Коментарите са изключени за Учител удари петокласник по време на час, щракал с химикала си

Учител по математика е ударил петокласник по време на час във Второ основно училище „Христо Ботев“ в Сливен на 14 януари.

По думите на майката Станимира Господинова причината за агресията на преподавателя е била, че момчето щрака с химикалка.

„Без да направи забележка не детето ми, направо се е засилил и му е ударил силен шамар. След това е бутнал главата му назад и  оттам го е издърпал от стола за двете уши. Казал е: Аз теб, моето момче, няма да те допусна до 6. клас“, каза пред бТВ майката, предавайки разказа за Давид за случилото се.

Заради стреса и унижението детето е започнало да повръща, имало е и силно главоболие. Освидетелствано е от лекар. Момчето в момента учи онлайн, но въпрки това отказва да се включи в часовете по математика.

Директорът на училището Денко Делчев е поискал обяснение от учителя Илиян Вълчев, след като майката е подала жалба. Той е признал, че е ударил момчето.

Самият учител отказа да застане пред бТВ.

„В момента тече проверка на Регионалното управление на образованието в Сливен. Ще взема решение, когато тя приключи“, обяви директорът.

От РУО-Сливен също отказаха коментар, докато тече проверката.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top