fbpx
Начало » България » Учител от Враца години наред влиза в ролята на Христо Ботев

Учител от Враца години наред влиза в ролята на Христо Ботев

  • bobi
  • 29 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Учител от Враца години наред влиза в ролята на Христо Ботев

Във врачанската математическа гимназия има един по специален учител по физическо възпитание. Името му е Филип Филипов и през последните години доста често е влизал в ролята на великия поет и революционер Христо Ботев.

„2013 г. дойдоха и ми предложиха да играя Ботев, помислих отначало, че това е някаква скрита камера. После се убедих, че става въпрос за сериозна работа“, споделя Филипов.

Учителят се справя с новата работа. Затова тази година по трацияи отново Филип смятал да се включи в похода от Козлодуй до Околчица и дори дал обещание на най-малката си дъщеря да я вземе със себе си по стъпките на Ботевата чета.

„Даже ѝ бях обещал двамата да пренощуваме на кораба „Радецки“, но дойде времето на една пандемия. Аз съм и от двете страни на барикадата – и като родител, и като учител“

За съжаление такъв поход тази година няма да има заради пандемията от коронавирус. Затова учителят решава да измисли своя инициатива и все пак да вземе дъщеря си на похода.

„Бях решил преди 3-4 години да направя няколко хубави албума като семейна история. Утре призори ще тръгнем с моята малка дъщеря, ще отидем до Козлодуй, да ѝ покажа великата река Дунав, да ѝ изрецитирам нещо.“

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top