fbpx
Начало » България » Учителските заплати са увеличени от днес

Учителските заплати са увеличени от днес

  • bobi
  • 02 ян. 2024
  •  Коментарите са изключени за Учителските заплати са увеличени от днес

С 8.4 % се увеличават учителските заплати от днес. Това става по силата на новия Колективен трудов договор за системата на предучилищното и училищното образование, който бе подписан от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и социалните партньори в края на миналия месец. 

След увеличението, стартовата минимална основна заплата на учителите става 1853 лева. Същият е размерът и за всички останали педагогически специалисти: ресурсни учители, възпитатели, ръководители на направления, информационни и комуникационни технологии, логопеди, психолози, педагогически съветници и други. Минималната основна заплата за старши-учителите и старши-възпитателите става 1911 лева, а за главните учители и главните възпитатели – 1985 лева.

Директорите ще получават най-малко 2257 лева основно възнаграждение, а заместник-директорите – 2088 лева. В новия Колективен трудов договор се повишават работните заплати и на непедагогическия персонал. За ръста на възнагражденията на педагозите са осигурени близо 290 милиона лева от Държавния бюджет.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top