fbpx
Начало » България » Учителка плаши деца, че от ваксините се умира

Учителка плаши деца, че от ваксините се умира

  • bobi
  • 29 окт. 2021
  •  Коментарите са изключени за Учителка плаши деца, че от ваксините се умира

Учителка разказва на децата, че от ваксините се умира, сигнализират зрители на БНТ.

Този сигнал повдигна въпроса какво изобщо достига до учениците по темата „COVID“ и защо няма информационна кампания, насочена именно към децата в училище и най-важното – основана на факти.

По програма ученикът в начален курс, чиято анонимност ще запазим и чийто глас ще променим, имал редовен час, различен от „час на класния“. На практика обаче получил лирическо отклонение на тема „COVID и ваксини“.

„Класната им е обяснявала за вредите от ваксините срещу COVID-19“, обяснява майката пред националната телевизия.

„Ами тя ни разказа, че една жена се ваксинирала и два дни след това е умряла“, споделят детето. „Според нея не COVID е проблемът. Че според нея от ваксините са умрели повече хора, отколкото от COVID“, добавя то.

Това е било заявено от госпожата пред целия клас.

„Притесняваше се за мен и за баща му, тъй като ние сме ваксинирани и ни обясняваше, че неговата учителка е била категорична и сигурна, че хората, които си слагат ваксини, ще умрат. Без никакви факти, но и без другата гледна точка. Те на тази възраст според мен приемат безкритично всичко това, което чуват от учителите“, признава майката.

В министерството на образованието не знаят за този случай.

„Ние нямаме при нас постъпил такъв сигнал. Бих посъветвала, ако родител стане свидетел на такава ситуация, да разговаря с учителя и да подаде съответния сигнал, за да можем да реагираме“, каза Мария Гайдарова, зам.- министър на образованието.

Въпросът на майката обаче излиза от конкретния случай.

„За мен е важно в такава ситуация да се говори с факти, проверена информация, не информация, прочетена в някоя социална мрежа“, казва тя.

Докато у нас някои училища въвеждат заповеди да се говори 5 минути за COVID без да е ясно за какво точно ще стане дума и каква ще е интерпретацията на учителя, в други училища в Америка например – за децата са подготвени научни видеа. Поднесени по различен начин за различните възрасти. У нас засега информационна кампания МОН е насочило само към учителите.

„МОН е дало в насоките линкове с точна научна информация, която може да се ползва. Да зададе своите въпроси, да получи аргументирани отговори от медицински водещи специалисти в областта. Науката е водеща във всяко отношение, когато говорим за образование“, казва Мария Гайдарова, зам.- министър на образованието.

МОН предполага, че информацията, дадена на учителите ще стигне в същия вид до децата. Но както разбрахте от този случай това е само предположение.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top