fbpx
Начало » България » Учителка от Русе е предложена за държавна пожизнена парична награда

Учителка от Русе е предложена за държавна пожизнена парична награда

  • bobi
  • 25 юли 2019
  •  Коментарите са изключени за Учителка от Русе е предложена за държавна пожизнена парична награда
Стоянка Настева работи в областта на народното творчество, издирва произведения, подходящи за децата, включително по темата „Народни игри за деца“

Правителството внася предложение до Народното събрание за отпускане на държавна парична награда на Стоянка Настева – детска музикална учителка, за изключителни постижения и цялостния й принос в областта на образованието.

За високата професионална и всеотдайна педагогическа дейност на Стоянка Настева, за нейната отдаденост към поколения български ученици и за цялостния й принос в областта на образованието, правителството предлага да й бъде предоставена пожизнено държавна парична награда чрез изплащане на месечна сума в размер на 500 лева.

Предложението за награждаването е постъпило от инициативен комитет от гр. Русе, съставен от народни представители, ректор и преподаватели във висши училища, директори на училища и детски градини и други дейци в сферата на образованието.

Стоянка Настева работи в областта на народното творчество, издирва произведения, подходящи за децата, включително по темата „Народни игри за деца“. Участва активно в експериментирането и приемането на програми за обучение и възпитание на децата от предучилищна възраст. Изнася множество открити уроци и работи по експерименталната тема „Детското творчество“.

Заедно с ученици от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в гр. Русе Стоянка Настева поставя на сцена спектакли за деца като „Лешникотрошачката – балът на цветята“, „Спящата красавица“, „Цар Лъв“ и др. Превежда и адаптира за деца песни от световния фестивал за детски песни „Златната монета“ в Италия.

За професионалната си и всеотдайна педагогическа дейност Стоянка Настева получава много награди, сред които орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – втора степен, „Отличник на Министерството на образованието и науката“, наградата „Русе“ – за образование.

Източник: http://www.desant.net

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top