fbpx
Начало » България » Учители от Варна създадоха безплатна образователна платформа

Учители от Варна създадоха безплатна образователна платформа

  • bobi
  • 20 дек. 2022
  •  Коментарите са изключени за Учители от Варна създадоха безплатна образователна платформа

Безплатна образователна платформа  Грамотност.bg  създаде екипът на Средното училище „Свети Климент Охридски“ във Варна. Тя е насочена към ученици от началния етап на образование, учители и родители. Идеята е платформата да бъде в помощ на всички за развиване на функционалната грамотност, каза за Радио Варна директорът на училището Петко Петков, тъй като през последните 15 години се наблюдават трудности при четене с разбиране при голяма част от учениците.

Платформата е създадена на база програмите на Министерството на образованието и науката, включва 20 теми по всички учебни предмети, има и видео материали. Може да се ползва както у дома от всяко дете, така и по време на учебните часове, а също и в извънкласни занимания.

Съдържанието на платформата е отработено през лятната ваканция в рамките на три седмици с ученици втори и трети клас и учители от СУ „Свети Климент Охридски“, каза още Петко Петков.

Днес Грамотност.bg може да се ползва свободно и безплатно от всички българи – както у нас, така и в чужбина. Съдържа полезни съвети, практични уроци и стратегии, които са в полза за по-доброто образование на подрастващите.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top