fbpx
Начало » България » Учителите са имали слаба подготовка за онлайн обучение

Учителите са имали слаба подготовка за онлайн обучение

  • bobi
  • 18 ян. 2021
  •  Коментарите са изключени за Учителите са имали слаба подготовка за онлайн обучение

Всяка дисциплина може да се учи онлайн, но много по-сложно е това при предмети като рисуването, физическото възпитание, но пък и технологиите се развиват много бързо и това е само в полза за обучението. Това посочи Ален Паунов, създател на образователната платформа TeachMe. 

„Аз вярвам, че ще има пропуски в знанията на децата от дистанционното обучение, но това не е заради формата на обучение, а заради слабата подготовка за това обучение сред преподавателския състав. Още повече, при това обучение учителят не може да контролира учениците – не знае те какво правят, докато тече часът“, обясни той.

Според него е много важно учителят да мотивира ученика, да запали децата по материята.

„Липсата на знания относно методиката за преподаване на онлайн обучението ще е основната причина за по-лошите знания сред учениците, всичко стана бързо. И всъщност всички учители бяха оставени да се учат самостоятелно за онлайн преподаване – самостоятелна форма на обучение, а това е много по-различно преподаване“, констатира Паунов.

Той съветва учителите да „влизат“ в дистанционния час 10 минути по-рано, да накарат децата да са с включени камери, да разговарят малко с тях, да бъдат приятели с тях, за да ги предразположат, защото тази форма на обучение има и психологически аспект.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top