fbpx
Начало » България » Учителите не са срещу ваксините, но искат време за размисъл

Учителите не са срещу ваксините, но искат време за размисъл

  • bobi
  • 08 ян. 2021
  •  Коментарите са изключени за Учителите не са срещу ваксините, но искат време за размисъл

Ваксинирането срещу коронавируса у нас върви по план, но остават въпросителните около учителите, тъй като голяма част от тях се колебаят дали да бъдат ваксинирани. Голяма част от учителите се колебаят, искат повече информация и малко повече да помислят. Учителите не са против ваксината. Това заяви председателят на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ Юлиян Петров.

Вече 30% са готови за ваксините, голяма част са в списъците от Министерството на здравеопазването. Защо трябваше до днес-утре тези списъци да свършат? Ваксините ги няма, месец-два ще трябва да се чака. Трябва по-полека да започнем тази кампания. Много малко са учителите срещу ваксините, но нека да имат свободен и информиран избор. Не бих приел да се обвърже – които са ваксинирани – работят, които не са – не, заяви той.

По думите му учителите биха се съгласили на завръщане в училище на 18 януари след много точен анализ какво се случва и накъде вървим. Здравето и животът на учителите и децата са най-важни, подчерта Юлиян Петров и добави, че непедагогическият персонал в училищата също трябва да бъде ваксиниран.

Проблемът е в знанието как работи нашата система. Много често не ни слушат какво предлагаме. По-добре би било да ни изслушат. Синдикат „Образование“ не сме за това всички да започнат на 18 януари. Заложихме хипотезата пак всички да излезем.

Не трябва да заглушаваме и неглижираме страха. Страхът ни пази. Ако пресолим манджата, ще стигнем до нежелани ефекти. Някои от тях дори ще се откажат да бъдат учители, бе категоричен Петров.

Припомняме, че част от учителите се противопоставиха на връщането на децата в клас, след като образователният министър Красимир Вълчев заяви, че учениците от 1-4 клас за връщане в класните стаи от 4 януари.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top