fbpx
Начало » България » Учителите вече ще поставят оценки на учениците

Учителите вече ще поставят оценки на учениците

  • bobi
  • 06 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Учителите вече ще поставят оценки на учениците

Дистанционното обучение се развива и от тази седмица вече учителите ще могат да поставят оценки на учениците. Това ще се случи по предложение на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. От МОН предлагат на директори и учители да прилагат облекчени оценявания спрямо ситуацията и обучението до моммента. Също така има предложение да се вписват часовете в електронния дневник.

Напомняме ви, че на 13-ти март беше обявено извънредно положение в страната, а веднага след това – на 16-ти март, учениците стартираха своето дистанционно обучение.

От МОН уверяват, че всички възнаграждения на педагогическите специалисти по време на дистанционното обучение ще бъдат изплатени. Изискването за изплащане на заплатите е учителите да имат поне по пет астрономически часа обучение, което вклюва и подготовката на уроците. Това се пада по 25 часа на седмица. Всички учители, които са имали под тези часове, също ще получат възнаграждения, спрямо отработения труд.

Другата новина за учениците е, че те ще получат облекчен учебен режим в периода между 13-ти и 16-ти април. В зависимост от профила на даденото училище, учениците ще имат часове по интереси (напр. музика, изобразително изкуство и други), ще разговарят с педагогочески съветници и ще се водят дискусии като в час на класа.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top