fbpx
Начало » България » Училища в Пловдив първи минаха онлайн заради COVID

Училища в Пловдив първи минаха онлайн заради COVID

  • bobi
  • 06 окт. 2023
  •  Коментарите са изключени за Училища в Пловдив първи минаха онлайн заради COVID

20 дни след старта на новата учебна година вече имаме първите случаи на училища, преминали на онлайн обучение заради много заболели от COVID ученици.

„Новият COVID протича изключително леко като респираторните заболявания. Най-честният симптом в повечето случаи е хремата. Някои хора имат съвсем леко неразположение и ако не си направят тест, няма да знаят, че са с вируса“, посочи д-р Панайотова. По думите й в сравнение с лятото броят на новите случаи сега се увеличава. „Днес са 24 случаите в Пловдив, а заболяемостта в града е малко по-ниска от средната за страната,“ каза още тя. Панайотова допълни, че понастоящем карантината на болните е останала да действа като мярка – 7 дни за заболелите и 5 дни – за контактните. „Д-р Кунчев (Ангел Кунчев, главният държавен здравен инспектор – бел. ред.) искаше още май месец да отпадне, но тази променя не се случи“, обясни тя.

Д-р Панайотова отчете и голям интерес към ваксината на новия вариант на Омикрон. „Ваксина има за всички възрастови групи, включително и за деца от 6 месеца. Много хора идват да се имунизират в кабинета на РЗИ, а личните лекари не могат да отчетат такъв интерес“, коментира тя.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top