fbpx
Начало » България » Училищата получават над 1,7 млн. лв. за електронни ресурси и учебни помагала

Училищата получават над 1,7 млн. лв. за електронни ресурси и учебни помагала

  • bobi
  • 08 дек. 2022
  •  Коментарите са изключени за Училищата получават над 1,7 млн. лв. за електронни ресурси и учебни помагала

Над 1,7 млн. лв. ще получат училищата за електронни ресурси и учебни помагала, реши правителството. Средствата са разпределени по националните програми „Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и училищното образование“ и „Учебници, учебни комплекти и учебни помагала“, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

По първата програма 1640 общински образователни институции ще получат общо 1 135 600 лв. Финансирането е за внедряване на образователни електронни ресурси и съдържание, за софтуер за професионално обучение, софтуерни продукти за администриране и управление на учебния процес, както и за подкрепа на съпътстващите дейности по използването им като част от образователния процес.

Средства за интернет получават 1205 общински образователни институции – общо 404 840 лв. На три общински училища се предоставят общо 168 740 лв. за разработени седем учебни помагала на чужд език по общообразователните предмети за девети и за десети клас, с изключение на учебния предмет български език и литература и учебния предмет чужд език. Едно общинско училище получава 29 460 лв. за изготвяне на учебно помагало по български език като чужд за начален етап за ученици, търсещи или получили международна закрила, и мигранти.

През май 2022 г. общо 21 национални програми за развитие на образованието одобри правителството с общ бюджет от 242,6 млн. лв. за настоящата година. От тях две са новите програми – „Заедно в изкуствата и спорта“ (чрез нея се инвестирани 90 млн. лв. в личностното развитие на учениците чрез занимания с колективни спортове), и „Подкрепа на образователните медиатори и социалните работници. Тя ще даде възможност да бъде заплатен трудът на над 900 медиатори и социални работници.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top