fbpx
Начало » България » Училищата зоват за още средства за образованието при актуализацията на бюджета

Училищата зоват за още средства за образованието при актуализацията на бюджета

  • bobi
  • 01 сеп. 2021
  •  Коментарите са изключени за Училищата зоват за още средства за образованието при актуализацията на бюджета

Съюзът на работодателите в системата на народната просвета в България /СРСНПБ/ внесе в Министерството на образованието и науката предложения за обсъжданата актуализация на бюджета за 2021 г., които днес ще бъдат внесени също в парламентарната бюджетна комисия и в парламентарните групи.

Това съобщава председателят на СРСНПБ Диян Стаматов, който е и директор на 119-то Средно училище „Акад. Михаил Арнаудов“ в София.

Той информира „за какво са изключително важни още пари до края на годината в образованието“ – за дезинфекция в помещенията на детските градини и училищата; за обезпечаване на интернет на учениците, които нямат такава възможност; за интернет на учителите при дистанционното обучение; за купуването на въздухопречистватели и озонатори за помещенията в училищата; за облекчено и периодично, доброволно тестване на ученици и учители, целево за времето до края на годината; за добрата организация на предстоящите /трети за тази година/ избори, като е необходимо да се предвидят пари за плащането на ангажираните лица и за други разходи по изборите /училищата няма да могат да поемат от своите бюджети трети извънредни разходи в рамките на една година/.

Всяка подкрепа за образованието е инвестиция в бъдещето на страната ни, заявява Диян Стаматов.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top