fbpx
Начало » България » Училищата в Търговище преминават към дистанционно обучение

Училищата в Търговище преминават към дистанционно обучение

  • bobi
  • 15 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за Училищата в Търговище преминават към дистанционно обучение

Съгласно заповед на министъра на образованието и науката, се преустановява присъственият образователен процес в ПГИИ „Джон Атанасов“ в Търговище и се преминава към обучение в електронна среда за периода 15.10.2020 г. (четвъртък) – 29.10.2020 г. (четвъртък) включително.

Издадена е и заповед на кмета д-р Дарин Димитров. Мярката е във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на общината.

Изчаква се становището на Регионалната здравна инспекция за преминаването на общинските училища към обучение в електронна среда. Заради увеличения брой на случаите през последните дни, област Търговище попада в т.нар. „червена зона“. Това означава, че заразените с коронавирус в последните 14 дни са над 120 на 100 000 души население.

Кметът д-р Дарин Димитров апелира гражданите да ограничат контактите си за период от поне 10 дни, да не се посещават увеселителни заведения и мероприятия на закрито.

Контролът на разпоредените мерки ще се осъществява от кметовете на кметства, кметските наместници, контрольорите на Общината, съвместно с органите на Министерство на вътрешните работи, Регионалната здравна инспекция и Областната дирекция по безопасност на храните.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top