fbpx
Начало » България » Училищата в община Баните преминават на дистанционен режим

Училищата в община Баните преминават на дистанционен режим

  • bobi
  • 04 ное. 2021
  •  Коментарите са изключени за Училищата в община Баните преминават на дистанционен режим

Всички ученици от община Баните са на дистанционно обучение, след като нивото на заболеваемост от коронавирус достигна 817 на 100 хил. население на двуседмична база, според информация от Общинската администрация. Приемът на пациенти в балнеосанаториума се извършва след задължителен бърз антигенен тест за COVID-19.

Разпространението на заразата в Баните е дифузно. Заради ръста на заболеваемост са наложени допълнителни противоепидемични мерки в общината. Предвидени са ограничения за обичайния пазар, като не се разрешава продажба на други продукти и стоки освен плодове и зеленчуци.

С близо 15 процента е намалял потокът пациенти към балнеосанаториума през последните седмици след влошаване на епидемичната обстановка, според информация от филиала в Баните на „Специализирани болници за рехабилитация“. В санаториума, известен с лековитата минерална вода, периодично постъпват и пациенти за рехабилитация след преболедуван коронавирус. При някои от пациентите с дископатии, плексити, невралгии, неврити и други заболявания се наблюдава засилване на оплакванията и симптомите, след като са прекарали коронавирус, обясняват медици от Комплекса за рехабилитация в Баните.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top