fbpx
Начало » България » Училищата във Велико Търново нямат финансиране за алтернативно отопление

Училищата във Велико Търново нямат финансиране за алтернативно отопление

  • bobi
  • 14 сеп. 2022
  •  Коментарите са изключени за Училищата във Велико Търново нямат финансиране за алтернативно отопление

Училищата във Велико Търново нямат осигурено финансиране, за да се подсигурят с алтернативно отопление като купят дизелово гориво, ако се стигне до газова криза.

Училищата във Велико Търново се налага масово да купуват дизелово гориво, за да осигурят алтернативно отопление, ако се стигне до ситуацията да няма природен газ или да нямат пари в делегираните си бюджети да го платят. За две от гимназиите алтернативата е централно парно.

Училищата нямат финансиране за допълнителното отопление, посочи Пенка Игнатова, директор на общинската образователна дирекция.

„Актуализацията е дотолкова, доколкото да бъдат коригирани заплатите – на учителите с 5% и на непедагогическия персонал с 4%. С този бюджет трудно ще се справят до края на годината с отопление и консумативи“

Училищата във Велико Търново започват учебната година на едносменен режим на обучение, с изключение на две основни училища, които нямат нужната материална база. 620 са първокласниците в община Велико Търново или с 20 повече от миналата година. Само две украински деца са записани на училище.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top