fbpx
Начало » България » Ученички от СМГ дариха микроскопи на три училища

Ученички от СМГ дариха микроскопи на три училища

  • bobi
  • 01 авг. 2019
  •  Коментарите са изключени за Ученички от СМГ дариха микроскопи на три училища

Ученички от Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ дариха седем микроскопа на три софийски училища.  След като са ги подарили лично на учебните заведения, те споделят, че са щастливи да видят идеята си реализирана и се надяват повече ученици да се запалят по биологията. А от сдружението, което е подкрепило тяхната идея, се надяват да има повече активни млади хора като Маги и Роси, които да се ангажират за по-добро образование в България.

След организирана краудфъндинг кампания и благотворителна изложба с микроскопски снимки Магдалена Миланова и Росица Тодоровска успяват да закупят микроскопите. Целта им учениците да прекарват повече време в практически занимания – нещо, което на тях им е липсвало в училище.

Подкрепа в начинанието си, момичетата получават от  “Образование без раници”, организацията зад българската версия на най-мащабната безплатна платформа за учене в света – „Кан академия“. Станислава Гатева помага на Маги и Роси с менторство и със своя опит при организирането на кампаниите.

Магдалена вече е приета в университет в Лондон, където ще учи микробиология, Росица пък ще заминава за Германия, за да стане биотехнолог. И двете са предпочели висше образование в чужбина, където материалната база е по-модерна. Чрез дарението си искат поне малко да подобрят условията за обучение и в родните училища.

Училищата, на които момичетата купуват микроскоп,и са  2-о средно училище „Акад. Емилиян Станев“, 108-о средно училище „Никола Беловеждов“ и Професионална гимназия по текстил и моден дизайн. По време на дарението с тях е и Венеса Маджарова от  “Образование без раници”.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top