fbpx
Начало » България » Ученически конкурс за написване на есе на тема: „Лекарят – моето вдъхновение“

Ученически конкурс за написване на есе на тема: „Лекарят – моето вдъхновение“

  • Даниела Стоянова
  • 16 мар. 2022
  •  Коментарите са изключени за Ученически конкурс за написване на есе на тема: „Лекарят – моето вдъхновение“

Студентите от Медицинския факултет на бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“ обявяват ученически конкурс за написване на есе на тема: „Лекарят – моето вдъхновение“. Инициативата се организира от Асоциацията на студентите-медици в България – Бургас /АСМБ-Бургас/ с подкрепата на Община Бургас и е по повод Световния ден на здравето – 7 април.

Целта на конкурса е да се акцентира положителното влияние на лекарската професия върху подрастващите в този възрастов диапазон и да се осъществи комуникация между тях и професионалистите.

Участие в конкурса могат да вземат всички ученици от 8-12 клас, особено тези, които са решили да изберат лекарската професия, както и студенти от първи до трети курс в специалност „Медицина“ на Медицински факултет в университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Обемът на есето трябва да бъде до 4 страници във формат Word файл. В имейла следва да бъдат написани трите имена, курса на обучение и телефон за връзка. Готовото есе се изпраща на имейл: amsbburgaspr@gmail.com

Представеното есе трябва да отговаря на тематиката на конкурса и да не е публикувано досега. Получените разработки ще бъдат оценявани от независимо компетентно жури.

Крайният срок за подаване е 25.03.2022 г.

Всички участници ще бъдат поканени на официално събитие на 07.04.2022 г., където ще им бъдат връчени сертификати и награди. Паралелно с това ще се проведе и дискусионен панел с петима изявени  бургаски лекари, които ще разкажат за своите лични истории, професионални възходи и предизвикателства по пътя, а присъстващите ще могат да зададат въпросите си.

Класиралите се от първо до пето място ще имат възможността да прекарат един ден в болнично отделение, където да наблюдават работния процес и да усетят динамиката на професията, която са избрали.

 

източник: bnr.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top