fbpx
Начало » България » Ще бъдат освобождавани ученици с хронични заболявания на дихателните пътища при опасно мръсен въздух

Ще бъдат освобождавани ученици с хронични заболявания на дихателните пътища при опасно мръсен въздух

  • Елвира Юрукова
  • 05 дек. 2018
  •  Коментарите са изключени за Ще бъдат освобождавани ученици с хронични заболявания на дихателните пътища при опасно мръсен въздух

Училищата ще бъдат инструктирани да предприемат мерки при рискови нива на фини прахови частици във въздуха, съобщиха от МОН.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев проведе среща с представители на Националния институт по метеорология и хидрология и Регионалната здравна инспекция в София във връзка с провеждането на учебни занятия в дни с високи стойности на фини прахови частици във въздуха.

При постъпване на предварителна информация за очаквано завишаване на нормите до рискови нива, училищата ще бъдат предупреждавани от РЗИ и МОН за предприемане на конкретни мерки. Сред тях са ограничаване на провеждането на занятия на открито, включително посещения извън училище, както и учестен режим на влажно почистване в сградите. Ще бъде създадена и нормативна възможност в дни с рискови нива на фини прахови частици във въздуха от учебни занятия, по преценка на родителите, да бъдат освобождавани ученици с хронични заболявания на дихателните пътища.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top