fbpx
Начало » България » Ученици с класни стаи на открито, правят си чаено парти

Ученици с класни стаи на открито, правят си чаено парти

  • bobi
  • 05 мар. 2021
  •  Коментарите са изключени за Ученици с класни стаи на открито, правят си чаено парти

С класни стаи на открито, чаено парти, нови площадки за игра и почивка Добричката община се присъединява към националната кампания „Чиста околна среда“, съобщават от кметската управа за финансирането на проектите в осем селища.

Общината получава подкрепа от близо 65 000 лева от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда при Министерството на околната среда и водите.

Децата в детска градина „Първи юни“ в село Бранище ще научат повече за природата като съберат и хербаризират различни растения, ще дефилират в модно ревю на тоалети от отпадъчни материали и ще поканят на парти с чай, приготвен от билки. В двора на градината ще бъдат поставени компостери.
Алпинеум с беседка ще събере в класна стая на открито учениците от ОУ „Васил Левски“ в село Божурово. И в двора на детската градина в село Черна в рамките на проекта „Зелени сърца, зелени усмивки, зелена природа“ ще бъде създадено екопространство за любознателните, посочват от общината.

В селата Царевец, Козлодуйци, Славеево, Ведрина, Смолница доброволци ще почистят терени, за да има нови места за отдих и игри. Ще бъдат закупени детски пързалки, люлки, катерушки, ще бъдат монтирани пейки, беседки, кошчета за отпадъци, ще бъдат засадени цветя.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top