fbpx
Начало » България » Ученици спечелиха международен екологичен конкурс

Ученици спечелиха международен екологичен конкурс

  • bobi
  • 10 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Ученици спечелиха международен екологичен конкурс

Ученици от гимназията по туризъм във Велико Търново спечелиха награда от международно екологично състезание. Младежите са участвали в XIII Международен конкурс за научноизследователски проекти на ученици, организиран от Държавния музей „М. А. Шолохов“ в Русия.

В състезанието са взели участие млади еколози от 28 страни в Европа и Близкия Изток. Нашите ученици успяват да отвеят конкуренцията и да си тръгнат с престижния приз. Награденият проект е с име „Природа с бъдеще“. В него Тереза Герджикова, Полина Лесичкова и Елисавета Петрова представят изследване за разпространението и мерките за опазване на защитените растителни видове в района на Велико Търново. Разработката е на руски език. Момичетата са 10-ти клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“.

Целта на конкурса е да се акцентира върху проблемите, свързани със съхранението на биологичното разнообразие, включително тези, отразени в литературните творби на местни и чуждестранни писатели.

Важно е да се спомене и преподавателите, които са мотивирали и подготвили учениците. Това са Албена Иванова – учител по биология и здравно образование и Румяна Ошкина – учител по руски език.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top