fbpx
Начало » България » Ученици от област Перник са под карантина

Ученици от област Перник са под карантина

  • bobi
  • 30 сеп. 2021
  •  Коментарите са изключени за Ученици от област Перник са под карантина

12 паралелки от 2-ри до 12-ти клас на територията на област Перник са под карантина заради положителни проби за коронавирус. Дистанционно учат 275 от общо над 11 100 ученици в региона. Под карантина са и една група в детска градина № 14 в Перник с 11 деца и една яслена група в град Брезник. В училище се връщат две паралелки, чиято карантина е изтекла.

Най- много- 220 са обучаващите се в електронна среда ученици в Перник. В община Радомир дистанционно учат 20 деца, в Трън- 18 и в Брезник- 17. С положителен тест за коронавирус са 21 педагози в общините Перник, Радомир и Брезник. Няма заразени сред непедагогическия персонал в училищата. В детските градини са установени два случая на Covid- 19 сред непедагогическия персонал, няма болни сред учителите. Експерти на РУО тръгват на проверки по училищата за спазването на мерките, каза началникът на регионалното образование Ваня Коконова.

„Призовавам всички родители, пък и граждани да бъдат по- внимателни, да спазват правилата, да има по- добра дисциплина, дистанцията да се спазва, дезинфекцията, носенето на маските, защото това е важно за нашите деца. Ние, възрастните, трябва да бъдем по- отговорни заради нашите деца”, каза Коконова.

Налице е значителен ръст на заболеваемостта в региона. Общият брой на новозаразените през вчерашния ден е 96, сред тях 4 деца и 12 тийнейджъри. Само за ден броят на новите случаи на COVID- 19 в региона е скочил повече от два пъти.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top