fbpx
Начало » България » Ученици остават без занималня поне до края на януари

Ученици остават без занималня поне до края на януари

  • bobi
  • 06 ян. 2021
  •  Коментарите са изключени за Ученици остават без занималня поне до края на януари

Ученици остават без занималня дори и след връщането им в клас. 

Има и училища, в които тя беше спряна, но ще стартира отново.

Началникът на столичния образователен инспекторат Ваня Кастрева обясни, че с оглед мерките срещу разпространението на коронавирус е добре да не се смесват паралелки в занималнята. Много школа обаче не могат да си го позволят. И въпреки че ще има деца от различни класове, в тях ще се провежда целодневно обучение. Други обаче няма да имат такова.

Ваня Кастрева каза също, че училищата имат правото сами да решат как да действат, спазвайки заповедта на образователния министър.

„Казаха ни, че още не се знае дали ще има занималня“, оплакват се родители на второкласници от две столични училища вчера по обяд. Други пък бяха писали в общите групи на своите класове. И до последно не знаеха кога да заведат и да вземат децата си от училище.

Първокласниците учат само сутрин, а следобед имат занималня, в която подготвят домашните си. Децата от втори, трети и четвърти клас, които имат редовни учебни занимания следобед, пък трябва да стоят у дома до 13,00 часа. В случай че няма целодневно обучение, родителите отново щяха да са в патова ситуация, защото трябва да са с тях вкъщи.

Междувременно в детските градини улесняват режима за извиняване на отсъствия. В София изпращането на детето може да е по желание на родителите.

В периода от 04.01.2021 г. до 31.01.2021 г. отсъствията на децата, записани за задължително предучилищно образование, в детски градини и в училища на територията на община Столична, да са допустими по желание на родителите след писмено уведомяване на директора, гласи заповед на образователния министър Красимир Вълчев.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top