fbpx
Начало » България » Ученици и учители ще се запознаят с новости в технологичния сектор

Ученици и учители ще се запознаят с новости в технологичния сектор

  • bobi
  • 13 дек. 2021
  •  Коментарите са изключени за Ученици и учители ще се запознаят с новости в технологичния сектор

Ученици и учители ще се запознаят с новости в технологичния сектор чрез участие в семинари и практически обучения, организирани от бизнеса. В инициативата са включени 147 държавни и общински училища, които ще получат близо 300 000 лева по Националната програма „Бизнесът преподава“.

В рамките на програмата, представители на различни предприятия ще участват в учебния процес в 122 училища. Специалистите ще запознаят децата с практическата приложимост на технологиите по изучваните от тях предмети. Целта е учениците да бъдат мотивирани да изучават професии и профили в областта на предприемачеството и STEM компетентностите.

155 преподавали от 25 училища ще повишават знанията и уменията си в реална работна среда. Учителите ще се запознаят с развитието на технологиите и съвременните изисквания на пазара на труда.

Най-голям е интересът към фирмите от ИТ сектора и темите „Роботика“, „3D принтиране“ и „Виртуална реалност“. Повечето професионални и профилирани гимназии работят съвместно с компании в сферата на туризма, счетоводството, предприемачеството, маркетинга, строителството и др.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top