fbpx
Начало » България » Ученицитe от 5 до 12 клас обратно вкъщи заради COVID-19

Ученицитe от 5 до 12 клас обратно вкъщи заради COVID-19

  • bobi
  • 12 мар. 2021
  •  Коментарите са изключени за Ученицитe от 5 до 12 клас обратно вкъщи заради COVID-19

Учениците от 5 до 12 клас в София и областите Бургас, Силистра и Смолян ще прекрътят присъствените часове. Това се налага заради нарастващия брой заболели от коронавирус. Мярката бе предприета преди дни на локално ниво и влиза в сила от днес.

Местните власти в Благоевград, Враца и Ямбол също решиха това, след като и тези области влязаха в червената зона по заболеваемост.

Според здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов на този етап по-справедливо е затягането на мерките да става на локално ниво според необходимостта.

На места, включително и в столицата, бе решено заведенията да намалят работното си време до 22 ч. вместо както досега до 23 ч. Това никак не се хареса на бизнеса, който обаче се съгласи с условието.

Напрежение имаше в Благоевград, където натискът към болниците е изключително голям. Причината – решението за затваряне на молове и фитнеси за период от две седмици.

Междувременно здравните власти алармират, че ситуацията у нас може да ескалира. От Националния оперативен щаб призова за спокойствие и самодисциплина.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top