fbpx
Начало » България » Учениците ще загубят 10 трлн. долара заради пандемията

Учениците ще загубят 10 трлн. долара заради пандемията

  • bobi
  • 22 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за Учениците ще загубят 10 трлн. долара заради пандемията

Сегашните ученици са застрашени да загубят приходи от 10 трлн. долара през идните години заради наложеното от пандемията затваряне на училища, предупреждава Световната банка, цитирана от Bloomberg.

Изчислението е направено при допускане, че училищата са останали затворени пет месеца, съобщи Световната банка в публикуван в четвъртък доклад. Вирусът е оставил 1,6 млрд. ученици извън училище във връхната точка на блокадите през април. Близо седем милиона ученици може да отпаднат от начално и средно училище в резултат на сътресението заради пандемията, отбелязва банката.

Комбинацията от оставането извън училище и загубата на препитание от семейството заради COVID-19 може да направи момичетата особено уязвими и да задълбочи изключването и неравенството, особено при хора с физически увреждания и други маргинализирани групи, предупреждава банката.

Тя призовава за възприемането на стратегии за дистанционно обучение, за да се осигури непрекъсваемост на учебния процес по време на затварянето на училищата, включително чрез технологии. Банката настоява правителствата да предприемат действия да отворят отново училищата в зависимост от здравната ситуация във всяка страна.

Миналата седмица Световната банка съобщи, че очаква световната икономика тази година да се свие най-много от Втората световна война насам, а брутният вътрешен продукт на страните с нововъзникваща икономика ще намалее за първи път от поне шест десетилетия. Това ще понижи доходите и ще тласне милиони хора към бедност.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top