fbpx
Начало » България » Учениците спортуват у дома в „Час по физическо“

Учениците спортуват у дома в „Час по физическо“

  • bobi
  • 22 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Учениците спортуват у дома в „Час по физическо“

Българските ученици са принудени да стоят вкъщи по време на извънредното положение. В повечето случаи с минимална фичиесак активност. Затова програмата „Час по физическо“ на сдружение „БГ Бъди Активен“ има амбицията да раздвижи българските ученици с поредица от специални видеа и онлайн тренировки.

Вече са подготвени четири видеотренировки, а в програмата са предвидени и тренировки „на живо“, които ще се излъчат ТУК.

Видеотренировките ще бъдат предоставени безплатно на всички училища, които имат желание да активизират дистанционно заниманията по физическо занимание за учениците си. Съдържанието на кратките серии е разработено от инструктори от зала за функционални тренировки в Пловдив и е съобразено с възможностите и нуждите на децата.

По данни на Световната здравна организация България е на пето място в Европа по обездвижване при децата. 200 хил. българчета са с наднормено тегло, а 67 хил. страдат от затлъстяване. Хипертонията, лошият холестерол и диабетът тип 2 се появяват все по-често при деца и подрастващи у нас. Проучванията показват, че тези болести се появяват при децата вследствие на наднорменото тегло и обездвижването.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top