fbpx
Начало » България » Учениците от 6-и и 7-и клас в София ще учат онлайн, гимназистите остават вкъщи до 27 ноември

Учениците от 6-и и 7-и клас в София ще учат онлайн, гимназистите остават вкъщи до 27 ноември

  • bobi
  • 11 ное. 2020
  •  Коментарите са изключени за Учениците от 6-и и 7-и клас в София ще учат онлайн, гимназистите остават вкъщи до 27 ноември

Въведеното дистанционно обучение за учениците в гимназиалния етап продължава до 27 ноември, включително. Това реши на днешното си заседание Софийският щаб. Учениците от 6-и и 7-и клас преминават в обучение от разстояние в електронна среда. Мярката се въвежда от петък, 13 ноември, и се предвижда да остане в сила до 27 ноември.

На директорите на училища се препоръчва при повишаване на броя на заболелите, учебният процес да преминава в електронна среда и за други класове.

Към момента 49 столични училища са преминали в обучение от разстояние в електронна среда. Заболелите и карантинирани деца и ученици са 6265, а карантинираните учители и възпитатели са 780.

Остава в сила за още две седмици забраната за работа на нощните заведения – барове, клубове и дискотеки, както и въведеното ограничение на работното време на заведенията до 23.30 часа.

Остава в сила и забраната за посещения на големи търговски обекти на лица под 18-годишна възраст. Гражданите над 65 години могат да се възползват от „зелените коридори“ в хранителните магазини между 8.00 и 10.00 часа.

Продължават проверките на СДВР, Центъра за градска мобилност, Общинска полиция и Столичния инспекторат за спазване на мерките в градския транспорт и търговските обекти. Отчита се, че все повече хора носят маски и спазват дистанция на обществени места. От началото на месеца екипите на СДВР са проверили 6656 карантинирани лица.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top