fbpx
Начало » България » Учениците от 5, 10 и 11 клас се върнаха в класните стаи за присъствено обучение

Учениците от 5, 10 и 11 клас се върнаха в класните стаи за присъствено обучение

  • bobi
  • 18 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Учениците от 5, 10 и 11 клас се върнаха в класните стаи за присъствено обучение

Учениците от 5, 10 и 11 клас се върнаха в класните стаи за присъствено обучение, което ще продължи до 2 март.

Също от днес, но към към онлайн обучение отново преминаха 7,8 и 12 клас, които ходеха на училище от 4 февруари досега.

В учебните заведения в малките населени места, в които има само по една паралелка в съответния клас, присъственото обучение е за всички ученици от понеделник.  Учениците в началния курс в цялата страна продължават да се обучават присъствено.

Възобновеното присъствено обучение за учениците от 5,10 и 11 клас ще се осъществява при стриктно спазване на мерките за дисциплина, дистанция, дезинфекция и носене на маски, които са задължителни дори в класните стаи. Въпреки строгостта на мерките, ученици не крият радостта си, че ще кажат довиждане на дистанционното обучение,  макар  и само за  две седмици.

Стефани Любенова, 10 клас в профилираната езикова гимназия „Йоан Екзарх“ във Враца, заяви:

„Когато се срещаме с учителите и като цяло с ученици имаме социален контакт, ние се чувстваме много по-комфортно и не се натоварваме толкова. По-добре да сме на училище“

Петокласниците, десетокласниците и единайсетокласниците ще учат присъствено до началото на следващия месец. След тях, на 4 март, в класните стаи за две седмици присъствено обучение се връщат учениците от  6, 9 и 12 клас.

При влошаване на епидемичната ситуация в страната обаче е възможно  графикът за ротация на учениците в училищата да не бъде изпълнен.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top