fbpx
Начало » България » Учениците от 5 до 12 клас в Ямболска област преминават на дистанционно обучение

Учениците от 5 до 12 клас в Ямболска област преминават на дистанционно обучение

  • bobi
  • 11 мар. 2021
  •  Коментарите са изключени за Учениците от 5 до 12 клас в Ямболска област преминават на дистанционно обучение

Всички ученици от 5 до 12 клас в Ямболска област преминават на дистанционно обучение до пролетната ваканция. Детските градини и яслите ще работят при строг филтър и контрол на деца и персонал и ще се затварят при констатирани случаи на заболели от коронавирус. Затварят се кварталните и пенсионерските клубове до 24 март. Това реши на днешното си заседание Областният медицински съвет в Ямбол, съобщава БТА.

Сред допълнителните противоепидемични мерки са ограничена посещаемост до 30 процента от капацитета в зрителните зали и читалищата. Засилен контрол в големите търговски обекти и обществените заведения за спазване на противоепидемичните мерки.

Съветът препоръчва носенето на маски на открито, както и преразглеждане на програмата на предстоящия маскараден празник „Кукериада“ в община Тунджа, съобщи пред журналисти д-р Валентин Вълчев, член на Областния медицински съвет.

От близо седмица Ямболска област е в червената зона по заболеваемост с 319 заболели на 100 000 души население. Настанените за лечение в болници са 72 души, през последното денонощие са регистрирани 63 нови случаи. Леглата в COVID-реанимацията в областната болница „Св.Пантелеймон“ вече са запълнени, четири отделения в нея приемат пациенти с коронавирусна инфекция.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top