fbpx
Начало » България » Учениците от Варна, Пазарджик и Перник преминават в онлайн обучение

Учениците от Варна, Пазарджик и Перник преминават в онлайн обучение

  • bobi
  • 30 ян. 2024
  •  Коментарите са изключени за Учениците от Варна, Пазарджик и Перник преминават в онлайн обучение

От утре (31 януари) учениците от областите Варна, Пазарджик и Перник преминават в обучение от разстояние в електронна среда (ОРЕС). Министърът на образованието и науката издаде заповед за организиране на онлайн занятия след препоръка на Регионалните здравни инспекции (РЗИ), съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН). 

В областите Варна и Пазарджик неприсъствено ще се учи до края на седмицата – 2 февруари, а в област Перник онлайн обучението ще продължи до 9 февруари, включително.

Директорите на образователните институции от тези области следва да създадат необходимата организация за осъществяване на обучението от разстояние в електронна среда.

Преустановяването на присъствения образователен процес се случва след указания на областните щабове и местните здравни власти с цел ограничаване на грипната епидемия.

В момента онлайн учат всички ученици от област Пловдив, както и две училища от област Габрово – Началното училище „Васил Левски“ в община Габрово и Средното училище „Максим Райкович“ в община Дряново.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top