fbpx
Начало » България » Проект свързва учениците и културното наследство чрез приложение за смартфон

Проект свързва учениците и културното наследство чрез приложение за смартфон

  • Елвира Юрукова
  • 14 дек. 2018
  •  Коментарите са изключени за Проект свързва учениците и културното наследство чрез приложение за смартфон

Регионалният исторически музей – Добрич, е партньор в проект „mAPP my Europе” по програма „Еразъм+ К205” – стратегически партньорства за младежта и развитие на иновации – съобщиха оттам.

 

Във фокуса на проекта е културното наследство и идеята да бъде внушено на младите хора да осъзнаят, че то им помага да се идентифицират със своя произход и история като им предоставя подробности за еволюцията на социалното приобщаване и най-важното – формира самоличността – казват от екипа на проекта. Целта е да разработят интересни инструменти за младите хора, за да се улесни и насърчи модерния достъп до образованието в областта на културното наследство, като по този начин стимулира и техния интерес.

В програмата са обучения, изработване на смартфон-приложение за културен туризъм, което да предлага различни атрактивни маршрути за младите хора, уебсайт, който ще предостави подробности за проекта, и създаването на неформален наръчник за обучение по културно наследство за преподаватели.

Продължителността на проекта е две години (септември 2018 – септември 2020 година), а партньорите в него са 10 организации от 4 държави – Румъния, Гърция, Испания и България. Идеята е да се насърчава активното партньорство между експерти, учители, творци, хора, работещи с младежи в неравностойно положение и ученици на възраст между 13 и 19 години, които се интересуват от младежки туризъм. Част от дейностите, които музеят в Добрич трябва да извърши в рамките на проекта, е в сътрудничество с младите хора и под ръководството на експерти в областта на културното наследство и туризма да организира поредица от творчески работилници за създаването на различни маршрути, които биха били интересни и вълнуващи за учениците.

Източник: 24chasa.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top