fbpx
Начало » България » Учениците до 4-и клас няма да ходят до лавката

Учениците до 4-и клас няма да ходят до лавката

  • bobi
  • 03 сеп. 2020
  •  Коментарите са изключени за Учениците до 4-и клас няма да ходят до лавката

Учениците от начален етап няма да ползват лавката, а ще си носят храна от вкъщи. Тази мярка ще въведат от столичното 51 СУ„Елисавета Багряна“ по препоръка на родителите, обясни пред БНТ директорът Асен Александров.

За учениците от 5 до 12 клас пък ще има заповед с указания, ще бъдат поставени стъпки, които да следват. Ако правилата не се спазват, лавката ще бъде затворена.

Учениците ще са в класни стаи вместо на кабинетна система. По време на междучасията пък всички ще стоят различни зони, ще бъдат и по различно време. Проблем ще е само шумът, но това ще даде възможност да дисциплина. Разликата в протоколите е кои ученици носят маски, но спазването на дистанция, дезинфекцията, измерването на температурата, изолирането на класовете са общи мерки във всички европейски страни. „Маските ще бъдат задължителни за учителите, за учениците ще бъдат пожелание.”, уточни Александров. Това ще важи и за учителската стая.

„Комуникацията с родителите е важна, за да могат да се подготвят за предстоящата учебна година“, подчерта Яна Алексиева, изпълнителен директор на Асоциация „Родители”.

„Родителите придобиха три месеца педагогическа квалификация. Ако бъдем в ситуацията да се превключват класове, учителите и семействата трябва да работят още по-добре заедно, за да преминат на дистанционно учене, за да могат децата да се чувстват подкрепени.”, каза тя. Алексиева подчерта, че те трябва да знаят към кого могат да се обърнат с въпроси. Александров даде за пример неговото училище, където вече са се събрали да обсъдят всичко с училищното настоятелство и е отговорил на всички запитвания.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top