fbpx
Начало » България » Учениците да тръгнат много по-рано за утрешната матура!

Учениците да тръгнат много по-рано за утрешната матура!

  • bobi
  • 17 май 2022
  •  Коментарите са изключени за Учениците да тръгнат много по-рано за утрешната матура!

Учениците да тръгнат много по-рано за утрешния държавен зрелостен изпит с оглед на очакваните протести на превозвачите и на Столичния автотранспорт. Това посъветва в интервю за БНР Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България и директор на 119-то училище „Акад. Михаил Арнаудов“ в София.

Той изрази надежда протестните действия да започнат след началния час на матурите.

Според Стаматов е добре зрелостниците да са на мястото на изпита 30-40 минути по-рано и предварително да проиграят маршрута до съответното учебно заведение.

„Защото то е различно от училището, в което учи всеки ден.“

„От утре цялата ни страна навлиза в една изключително дълга изпитна сесия в средното образование, която ще приключи някъде след 20 юни. Една поредица от около 100 изпита. За това време най-важното остава спокойната организация, спокойното провеждане и апелът да не се правят никакви промени в никакво отношение по организацията на всякакви дейности в средното образование“, коментира Стаматов в предаването „Преди всички“.

Тройката става малко по-трудно достижима заради покачването на долната граница на летвата за точки и оценка, но няма да има промяна по отношение на златната среда, още по-малко за високите оценки, уточни Диян Стаматов.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top