fbpx
Начало » България » Учениците губят способността да пишат на ръка

Учениците губят способността да пишат на ръка

  • bobi
  • 03 окт. 2023
  •  Коментарите са изключени за Учениците губят способността да пишат на ръка

“С тъга установяваме все повече учители, че все повече ученици губят способността да пишат на ръка или пишат много нечетливо. А писането на ръка е основен човешки механизъм… И фина моторика, и всичко останало. Не можем да загубим това умение. И все повече си мисля, че трябва да карам моите ученици да пишат на ръка”.

Това каза в подкаста на darik.bg “В тренда” учителката по немски език Катя Гогова.

“Преди бях по-голям фен на иновациите и на Информационните и комуникационни технологии в час. С годинитe и натрупания опит, може и от възраста да е, започвам да виждам, че там е… Аз поне виждам, че… или така го преценявам, като малко въздух под налягане, защото какво носи на учениците една направена от мен презентация”, попита реторично тя.

Гогова отбеляза, че залагането на информационни технологии не трябва да е безцелно или да е самоцелно, само за да използваме новите технологии. “Винаги, когато се опитвам да прилагам някои от новите неща, които излизат в час, си задавам въпроса с каква цел и дали ще ми помогне, за да обясня по-добре това, което искам да обясня, или за да направим работата, която искаме да направим”, подчерта поредната гостенка пред водещия Тодор Пантилеев.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top