fbpx
Начало » България » Учениците в област Шумен остават на дистанционно обучение до 2 април

Учениците в област Шумен остават на дистанционно обучение до 2 април

  • bobi
  • 30 мар. 2021
  •  Коментарите са изключени за Учениците в област Шумен остават на дистанционно обучение до 2 април

Учениците от 1 до 12 клас в Шуменско ще продължат да се обучават дистанционно до края на седмицата. Детските градини и ясли в областта пък няма да работят до 6 април включително. Това реши на свое заседание Областният кризисен щаб, след като обсъди епидемичната обстановка и заболеваемостта от COVID-19 в региона, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Учениците от 12 клас ще се обучават дистанционно и в дните от 5 до 7 април, след което ще бъдат във ваканция. Съгласно заповед на министъра на здравеопазването, присъствените занятия в училища, детски градини и и ясли са преустановени до 31 март, припомнят от пресцентъра на областната администрация. Решенията на Областния щаб са свързани с продължаващата тенденция за увеличаване на заболеваемостта от COVID-19 в област Шумен, както и необходимостта да бъдат осигурени условия за подготовка и провеждане на изборите на 4 април, поради факта, че значителна част от избирателните секции се намират в сгради на училища и детски градини.

По данни на Регионалната здравна инспекция, област Шумен продължава да е в червената зона, като заболеваемостта към вчерашна дата е 703 на 100 хил. души население. Към момента активните случаи в областта са 1599, от които 1091 – в община Шумен. Новорегистрираните случаи през последното денонощие за областта са 160, като 95 от тях са от Шумен, отбелязват от пресцентъра на областната администрация.

Броят на хоспитализираните в МБАЛ-Шумен продължава да е много висок, като от вчера е разкрит ковид сектор с 20 легла и в КОЦ-Шумен. Към момента няма деца на болнично лечение, но постъпват все повече млади хора в тежко състояние, които се нуждаят от кислород, е съобщил на заседанието директорът на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top